La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues rep més de 60.000 visites de tot el món en la seva 1a edició virtual

Inici / Fira / La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues rep més de 60.000 visites de tot el món en la seva 1a edició virtual

El 25% dels visitants ha interactuat abastament amb la web i, a la nit de dissabte, 6 de febrer una demanda sostinguda de 12 entrades per segon, durant gairebé una hora, va fer caure momentàniament la web

La Fira es tanca amb un acte, mitjançant el lliurament de les Olivines solidàries d’Acudam i la Fecoll, de reconeixement als municipis garriguencs afectats pels incendis i els aiguats de 2019 i la nevada d’enguany

 

La 58a edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha tancat aquest diumenge, 7 de febrer, la seva primera edició virtual amb un extraordinari balanç pel que fa a les visites rebudes (60.000) durant els tres dies d’activitat. D’aquestes 60.000, un 25% ha interactuat abastament a dins de la pàgina. A banda, i també durant aquests tres dies, s’han aconseguit 150.000 impressions a xarxes (Instagram, Facebook i Twitter) i mig miler de seguidors nous. L’interès generat al públic ha superat tan àmpliament les previsions que, fins i tot, dissabte, 7 de febrer, la web de la Fira va caure durant unes hores a la nit, en registrar-se una demanda de dotze peticions simultànies d’accés per segon durant gairebé una hora, coincidint amb l’emissió en prime time a TV3 de l’anunci i una notícia de la Fira.

Ara, i fins al 28 de febrer, tothom podrà gaudir a firaoli.online, de les més de 50 activitats i xoucookings enregistrats en vídeo que han ofert els 25 productors d’oli de qualitat i 29 de productes gastronòmics de proximitat que han participat enguany a una Fira que s’ha tancat amb un acte de reconeixement als municipis garriguencs afectats pels incendis i els aiguats de 2019. Als alcaldes i alcaldesses de tots ells, se’ls han entregat les Olivines solidàries, símbol del projecte que han impulsat Acudam i el Patronat Fira de les Garrigues, amb la col·laboració de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), per recaptar diners amb els quals finançar la recuperació de les àrees de cultiu d’olivera afectades, l’any 2019, pels incendis i les pluges torrencials posteriors i, enguany, per les nevades d’aquest gener.

Finalment, hi ha hagut unes 60.000 visites i, d’elles, 15.000 han interactuat abastament amb els continguts. La majoria de les visites procedien de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, però el segon país en volum de visites han estat els Estats Units. També s’ha interessat per la Fira gent de països com ara Grècia, França, Alemanya o, fins i tot, Israel”, ha explicat Jordi Ribalta, gerent del Patronat Fira les Garrigues i regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats de l’Ajuntament de les Borges Blanques.

Ribalta ha recordat la complicada gestació de la Fira d’enguany, que es va planificar com a presencial d’inici i amb un protocol de seguretat que incloïa fins a una quinzena de mesures per garantir la salut d’expositors i visitants. “Lamentablement, l’evolució de la pandèmia ens va fer veure que havíem de pensar en una fira netament virtual tot i que amb determinats actes retransmesos en directe. Al final, ha estat un èxit rotund com ens demostra la xifra de visites i, també, els 308 menús de Fira que, en un dia, va despatxar l’hostaleria local”, assenyala Ribalta.

Reconeixement als pobles de les Garrigues

Més enllà de les positives xifres, els veritables protagonistes de l’acte de cloenda de la Fira d’enguany han estat els diferents pobles garriguencs que es van veure afectats pels incendis i els aiguats de 2019. Molts d’ells, a més a més, s’han vist també afectats per les nevades d’aquest gener i, tot plegat, ha fet encara més sentit l’homenatge.

Així; Mercé Rubio, alcaldessa de Cervià de les Garrigues; Elena Llauradó, alcaldessa de la Granadella; Anna Feliu, alcaldessa de l’Albi; Montserrat Ruiz, alcaldessa de Puiggrós; Josep María Tarragó, alcalde de Vinaixa i Núria Palau, alcaldessa accidental de les Borges; han rebut de mans d’Angelina Roure, presidenta d’ACUDAM i Ferran Perdrix, president de la Fecoll, i Jordi Ribalta, les olivines solidàries amb les quals aquesta entitat que promou la inclusió de persones amb discapacitat ha volgut, de la mà de la Fecoll, distingir tots aquests municipis als quals es procedirà a repoblar les àrees de cultiu d’olivera afectades. Aquest diumenge, 7 de febrer, s’ha entregat a cada alcalde una olivina simbòlica i, durant les pròximes setmanes, es farà arribar a cada municipi des d’ACUDAM el planter necessari per la repoblació.

Finalment, l’alcaldessa accidental de les Borges, Núria Palau ha destacat els valors d’una Fira “oberta al món” que ha aconseguit atreure noms com el del doctor Bonaventura Clotet, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, cuiners de prestigi com els germans Torres, l’Ada Parellada, els millors restauradors lleidatans i garriguencs o influencers com ara Anna Recetas Fáciles o Sor Lucía Caram i les representants dels hostalers de les quatre demarcacions catalanes, perquè ens hem agermanat amb l’hostaleria del nostre país”. Palau ha recordat que la Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues treballa “pel territori i pels productors” i, enguany, s’ha fet “d’una manera diferent perquè ens obligava així la situació sanitària, però ho hem tornat a fer amb l’esforç de moltes persones. També, hem volgut fer protagonistes de la clausura als nostres pobles. Sense el territori i els productors, la Fira no tindria sentit. Esperem retrobar-nos ben aviat en una Fira presencial”, ha indicat.