Les Borges ajorna la 58a Fira de l’Oli i les Garrigues fins al 5, 6 i 7 de febrer

Inici / Fira / Les Borges ajorna la 58a Fira de l’Oli i les Garrigues fins al 5, 6 i 7 de febrer

L’equip de govern de l’Ajuntament de les Borges i els responsables del Patronat de Fira han decidit traslladar la 58a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues als dies 5, 6 i 7 de febrer, tot i desenvolupar-se de forma virtual.

La decisió d’ajornar el certamen, inicialment previst del 22 al 24 de gener, s’ha pres davant d’un empitjorament dels indicadors de la Covid-19 al conjunt del país i especialment al municipi, que també han obligat el consistori borgenc a tancar, almenys durant 10 dies, els equipaments municipals i els parcs infantils.

L’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat de Fira, Enric Mir, ha explicat que “en el seu moment es va prendre la decisió de celebrar el certamen en un format únicament online per preservar la salut de visitants, expositors i personal, i ara, que el risc s’ha tornat a elevar, no ens semblaria prudent fer Fira”. Mir ha explicat que l’equip de govern ha pres la decisió perquè “encara que el plantejament de la Fira fos virtual, contemplava que la gent pogués anar a buscar el dinar als restaurants de la localitat per promocionar la restauració de les Borges i també comptava amb alguns actes que, malgrat fer-se a porta tancada i sense públic, podien posar en risc les persones que hi participaven i el personal de Fira que els havia de retransmetre en directe de manera virtual”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de les Borges i gerent del Patronat de Fira, Jordi Ribalta, ha explicat que “la Fira de l’Oli és per a nosaltres sinònim de celebració, i tenint en compte el context actual, en què estem demanant responsabilitat als veïns i veïnes del municipi, fer una activitat amb aquestes connotacions no hagués estat el més sensat”.

Malgrat l’ajornament, l’alcalde de les Borges ha volgut agrair “la gran tasca de l’organització i la resposta increïble del sector oleícola de qualitat de Catalunya, per haver donat suport a aquest certamen diferent que, si bé s’haurà d’ajornar, manté intacta la il·lusió d’impulsar i donar a conèixer tots els meravellosos productes agroalimentaris de qualitat que des d’aquest territori podem oferir al món”.

L’organització de la Fira ja va fer públic aquesta setmana que la inauguració del certamen d’enguany anirà a càrrec del doctor Bonaventura Clotet, un dels referents mundials en la investigació contra el VIH i que també ha tingut un paper cabdal en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 al nostre país. La Fira de l’Oli també comptarà amb la popular influencer gastronòmica Anna Recetas Fáciles i l’exfutbolista i entrenador del primer equip femení del FC Barcelona, Lluís Cortés, que seran proclamats ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya.