La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues serà virtual per a preservar expositors i visitants de la Covid-19

Inici / General / La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues serà virtual per a preservar expositors i visitants de la Covid-19

La 58a edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues serà virtual, segons ha comunicat aquest dilluns el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de les Borges Blanques i gerent del patronat del certamen, Jordi Ribalta.

Tot i que inicialment l’equip del Patronat vam treballar de valent per tal de celebrar l’edició més segura de tota la seva història, que combinés una edició virtual, amb una altra de presencial, per a la qual vam preveure la implantació d’una quinzena de mesures pensades per protegir els expositors i els assistents, finalment amb la resta de responsables municipals i del Patronat, davant les previsions de tots els experts sobre l’elevat risc de contagi que hi pot haver a mitjans de gener, hem decidit limitar el certamen únicament a la versió telemàtica”, ha exposat Ribalta. L’anunci l’ha fet aprofitant la presentació del cartell d’aquesta edició del certamen.

El regidor ha afegit que “enguany ho hem de fer així. Les circumstàncies són les que són, i no volem arriscar la salut de ningú. Amb tot, sabem que la Fira és un motor econòmic i de projecció importantíssima del territori, pel que aquest 2021 farem una fira virtual de molt nivell”.

Tradició, Territori, Modernitat

La 58a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues és un dels millors aparadors per a presentar novetats i donar visibilitat als productes agroalimentaris adreçats al consumidor final, que valora el producte de qualitat i elaborat amb cura i detall, que representa la tradició, el territori i la modernitat. Gràcies al seu posicionament com a certamen de referència del sector oleícola al nord de la península Ibèrica, i un dels més destacats a escala europea, i especialment al creixement pel que fa a imatge, gestió professional i atractiu per als expositors i visitants, d’aquests darrers 10 anys, és un lloc ideal per a promocionar i vendre els productes vinculats, establir-hi nous contactes comercials i arribar a clients, restauradors de prestigi i altres públics potencials.

Els nous avantatges de la #FiraOli2021Virtual: www.FiraOli.online

Precisament a causa de les circumstàncies actuals, aquesta edició serà la primera en la qual tindrà un format virtual, que genera nous i importants avantatges, vinculats a l’estratègia comunicativa de publicitar i difondre l’esdeveniment online, amb anuncis i promocions en grans mitjans de comunicació, i també gràcies als diferents idiomes que tindrà, el que propiciarà que els expositors tinguin al seu abast l’oportunitat d’arribar a un públic d’àmbit estatal, el qual fins ara era pràcticament impossible d’abastar.

Així, tots els productors que hi participin disposaran de materials audiovisuals i de disseny gràfic elaborats amb criteris professionals, en els quals hi haurà informació de la seva història, valors, i motius de compra, amb imatges, vídeos corporatius, catàlegs interactius, i presentacions de nous productes o envasos, i que podran utilitzar en la seva pàgina web, els seus perfils a les xarxes socials, o altres canals de promoció.

Totes les persones que visitin la fira virtual hi trobaran un enllaç que les conduirà a la botiga virtual de cada expositor, per a fer-hi compres, i podran gaudir de la retransmissió en directe de totes les activitats que es duguin a terme a porta tancada, o de les generades específicament per a omplir de continguts de valor la fira virtual, com demostracions gastronòmiques de xefs de gran prestigi i amb Estrella Michelin, així com imatges i vídeos de tota la producció ancestral de l’oli de qualitat.

Posicionament de prestigi

Un altre dels avantatges destacats de participar en la #FiraOli2021Virtual és el de poder vincular els productes dels expositors a un entorn de prestigi, amb concursos on els experts membres del Panell de Tasts Oficial d’olis Verges d’oliva de Catalunya premien els millors olis Fruitat Verd Amarg, Fruitat Verd Dolç i Fruitat Madur.

En aquest sentit, la participació cada any d’un ambaixador i una ambaixadora de l’Oli de Qualitat de Catalunya, sempre persones de reconegut prestigi; un agermanament amb alguna entitat agroalimentària de rellevància, i el Premi Cultura de l’Oli a una persona o organisme que hagi excel·lit en la difusió dels valors, i la contribució dels olis de qualitat verge extra a l’alimentació saludable i a potenciar creacions culinàries exquisides, entre altres actes destacats del certamen telemàtic, seguiran contribuint decisivament a dotar de notorietat, projecció, diferenciació i prestigi als productors i els productes que hi participen, considerats pel públic com a alguns dels millors olis de Catalunya.

En les enquestes de satisfacció i millora que es fan cada any als participants, destaquen també l’oportunitat de veure i conèixer alguns dels millors dissenys de productes, noves estratègies de venda, que enguany també podran fer virtualment, a més d’agrair que gairebé el 100 % dels visitants siguin clients potencials disposats a comprar productes que participen en el certamen, conscients que en el seu procés d’elaboració hi ha dipositada una llarga tradició i la cultura del nostre territori.