El Molí del Set i el projecte de rutes BTT Camins de Pedra, distingits amb els reconeixements a la tradició i la innovació al servei de les Garrigues

Inici / Comunicats / El Molí del Set i el projecte de rutes BTT Camins de Pedra, distingits amb els reconeixements a la tradició i la innovació al servei de les Garrigues

L’Ermita de Sant Sebastià del Vilosell ha acollit la presentació comarcal de la 57a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues

 

L’Ermita de Sant Sebastià del Vilosell ha acollit aquest diumenge, 12 de gener, la presentació comarcal de la 57a Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de gener a les Borges Blanques, en la qual s’han lliurat els reconeixements a la tradició i la innovació al servei de les Garrigues, respectivament, als projectes del Molí del Set, i el de Camins de Pedra, ja que tots dos destaquen per la seva tasca en favor de la promoció del territori i els seus valors.

En el cas del Molí del Set, es tracta d’un elaborador oleícola de l’Albi, que conjuga dins del seu projecte la vocació oleícola amb la promoció del patrimoni garriguenc, ja que el seu logotip està inspirat en la Balma dels Punts, un conjunt pictòric rupestre situat a les seves finques que ha estat distingit com a Bé Cultural d’Interès Nacional i Bé Cultural del Patrimoni Històric Espanyol. Per la seva banda, Camins de Pedra, impulsat pel garriguenc Pau Urgell, és un projecte turístic-esportiu el qual proposa un seguit de rutes no competitives en BTT pel territori de les Garrigues.

L’acte, conduït pel gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta, ha comptat amb la participació de l’alcalde del Vilosell, Jordi Nogué; el president del Consell Regulador de la DOP les Garrigues, Enric Dalmau; el diputat garriguenc a la Diputació de Lleida, Carles Gibert; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Alturo; i de l’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir. A més a més, ha estat amenitzat per l’actuació de la flautista Ariadna Cornadó, membre de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona; una recreació històrica medieval, teatralitzada pel grup femení Rellotge de Sorra Garriguenc; i per la lectura d’un poema de dedicat a la dona pagesa, a càrrec de Rosa Balcells. Mir ha finalitzat l’acte convidant tots els garriguencs a participar en una fira que creix any rere any i confirma en cada edició l’extraordinària empenta d’un sector, el de la producció d’olis de qualitat, que és un dels motors de l’economia lleidatana.

Aquesta era la tercera i darrera presentació d’aquesta edició, després de la primera, d’àmbit territorial, a la Canonja de la Seu Vella el dia 8 de gener, i la segona, a nivell nacional, a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, el 9 de gener.