Els olis guanyadors de la Fira de l’Oli 2019

Inici / Notícies / Els olis guanyadors de la Fira de l’Oli 2019

Mas Montseny, la Cooperativa Granadella i Mas del Clos guanyen els premis als millors olis de la Fira de les Garrigues 2019

Aquest divendres s’han proclamat els millors olis de la 56a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues. L’anunci l’ha fet Josep Maria Audí, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i professor del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis d’Oliva i vins de l’INS Josep Vallverdú. Els guanyadors de l’edició d’enguany han estat Padrí de Mas Montseny, en la categoria Fruitat Verd Dolç, on s’ha atorgat un accèssit a Gabriel Alzina; en la categoria Fruitat Verd Madur ha estat Sou Tempore de la Coopeartiva de la Granadella i ha aconseguit un accèssit Degustus Premium de la mateixa cooperativa. Finalment, en la categoria Fruitat Verd Amarg, l’oli guanyador ha estat Mas del Clos, amb un accèssit pel Terrall de Sant Isidre.

Durant la proclamació han intervingut el president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

La resta de la jornada ha estat marcada pel dinar popular d’arròs amb oli i safrà a càrrec de la Cooperativa de Safrà de les Garrigues; diversos tasts guiats d’olis a càrrec dels alumnes del CFGM d’olis i vins de l’INS Josep Vallverdú, i també el taller gastronòmic per a infants ‘Galetes cookies d’oli d’oliva de les a Borges Blanques aromatitzades amb canyella i taronja”.

Així mateix, aquest divendres l’Espai Gastronòmic de la fira ha estat l’escenari de la primera demostració culinària a càrrec del xef i productor d’oli Xavier Benet i de la ponència ‘La tècnica de la pedra sec com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació’ a càrrec del consultor en patrimoni cultural  i coordinador de la candidatura de la pedra seca a l’Estat Espanyol, Joan Reguant.

Els actes de dissabte

Aquest dissabte les activitats iniciaran d’hora amb un esmorzar popular a les 9 del matí a càrrec del grup de Diables Els Borjuts al que està prevista l’assistència del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Posteriorment, a les 10 hores, hi haurà la presentació dels nous gegants de la ciutat amb l’apadrinament, entre altres, de la polifacètica Pilar Rahola. Així mateix, a les 10.30 hores, el conseller Puigneró presentarà oficialment la nova bandera municipal de les Borges i, a continuació, els prestigiosos cuiners germans Torres, en Sergi i en Xavier, apadrinaran la presentació, a les 11.30 hores, de la marca pa de ronyó i la nova carta d’olis d’oliva verge extra que faran seva restaurants de gran reputació com el que regenten.

El president Torra i la consellera Borràs visiten la Fira

Una de les visites esperades de la Fira d’aquest dissabte serà la presència al certamen del president de la Generalitat, Quim Torra, i de la consellera de Cultura, Laura Borràs. Ambdós visitaran la Fira a les 16 hores i, prèviament, realitzaran una roda de premsa a les 15.30 hores al Consell Comarcal de les Garrigues.

Altres activitats destacades són la caragolada popular solidària; el dinar popular a base de cassola de Tros, que ha assolit la xifra de 900 inscrits; la demostració gastronòmica dels germans Torres, a les 17 hores; l’agermanament de la Fira de l’Oli i les Garrigues amb la Fundació Alicia, a les 18 hores amb l’apadrinament de Jaume Alonso Cuevillas i Carme Ruscalleda, que també organitzarà una xerrada a les 19 hores; així com moltes altres activitats i espectacles infantils que faran del certamen una manera de gaudir en família dels millors productes del territori.