Visites guiades a Cal Gineret i Espai Macià

Inici / Fira / Visites guiades a Cal Gineret i Espai Macià

Vindràs a la fira de l’Oli els propers dies 18, 19 i 20 de gener? Saps que ara també pots fer una visita guiada a l’antic Molí d’Oli de Cal Gineret i l’Espai Macià de les Borges Blanques i emportar-te una ampolleta d’oli?

Ara farà un any que l’Ajuntament de les Borges Blanques va inaugurar l’antic Moli d’Oli de Cal Gineret, un espai que funciona com a Centre d’Interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil que a través de nous recursos audiovisuals (MAPPING) es poden disposar les imatges de vídeo dins d’un dels cubs de l’antic molí per posar-se en la pell d’una família borgenca, i recrear històricament com va ser un dels onze bombardejos que les aviacions alemanya i italiana van dur a terme entre l’abril de 1938 i gener de 1939, en plena Guerra Civil, per castigar la població considerada “feu del president Macià”, pel bàndol franquista.

Pel que fa a l’Espai Macià és un centre d’interpretació de la figura de Francesc Macià on es mostra, comparteix, recupera, preserva i difon el patrimoni documental, gràfic, audiovisual i sentimental lligat a Francesc Macià. Visita obligada per conèixer una figura imprescindible de la història de Catalunya, que ha influït en la definició de la identitat catalana, participaràs d’un diàleg visual sobre les llibertats dels pobles, descobriràs els detalls del transfons humà, ideològic, sociocultural i polític de Francesc Macià.

Reserva ara la teva visita, inscriu-te en el següent enllaç – http://capitaldeloli.cat/horaris_cat.html