La 55a Fira de l’Oli i les Garrigues serà inaugurada i clausurada per dues dones

Inici / Fira / La 55a Fira de l’Oli i les Garrigues serà inaugurada i clausurada per dues dones

La 55a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es durà a terme a les Borges Blanques els pròxims 19, 20 i 21 de gener de 2018 serà inaugurada per la escriptora i periodista Pilar Rahola, el divendres al matí, mentre que la clausura anirà a càrrec de l’exdiputada garriguenca al Parlament de Catalunya, Ramona Barrufet, segons ha anunciat aquest dilluns l’alcalde borgenc i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir.

Això, segons ha indicat Mir, farà que per primera vegada el protagonisme d’aquests dos actes principals recaigui sobre dues dones, i també com a novetat d’aquesta edició que cap d’aquestes persones tingui cap càrrec polític en actiu en els dies que es durà a terme el certamen. En aquest sentit, l’alcalde ha exposat que fa anys que hem anat feminitzant la imatge de la Fira, associant-la a referents femenins de prestigi, per això, en aquesta edició ja que la conjuntura política del país no és gens propicia per a convidar-hi representants institucionals de primera fila, ja que no hi haurà govern formalment constituït, hem cregut que era el millor moment per buscar referents civils com la Pilar Rahola, i d’homenatjar la trajectòria i el servei a la comarca de les Garrigues, a la que representa la nostra Fira, de la fins ara diputada Ramona Barrufet.

Mir també ha exposat que la Fira d’enguany també tindrà moltes altres novetats destacades que aniran donant a conèixer els pròxims dies i setmanes, una vegada estiguin validats pels responsables del Patronat de la Fira. Amb tot, si que ha volgut avançar que ja estan tancades les 3 presentacions prefirals d’enguany, que es duran a terme al nou Parador del Roser de Lleida el dijous, 11 de gener de 2018; al Mercat de la Concepció de Barcelona el dissabte, 13 de gener; i a Cervià de les Garrigues el diumenge 14 de gener.

Al seu torn, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, que ha acompanyat a l’alcalde borgenc en la presentació del cartell d’aquesta 55a edició, ha mostrat la seva satisfacció per com avancen les inscripcions d’enguany, especialment al Pavelló de l’Oli on ja hi ha una trentena d’inscrits.