La 54a Fira de l’Oli i les Garrigues s’agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional

Inici / Comunicats / La 54a Fira de l’Oli i les Garrigues s’agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional

 

Aquest dimarts dia 10 ha tingut lloc la primera presentació de la 54a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues al Saló de Plens del Palau de la Paeria de Lleida. L’acte ha coincidit amb l’inici de la commemoració dels 300 anys de la independència administrativa de la ciutat respecte a Lleida.

Aprofitant l’acte, l’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat de Fira de les Garrigues, ha anunciat que “en aquesta edició la Fira s’agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional, el que ens ajudarà a projectar la qualitat del nostre oli i de la resta de la producció agroalimentària garriguenca arreu del món. Entre altres novetats destacades, Mir també ha donat a conèixer que enguany hi haurà un notable augment dels xou-coockings, que a més a més seran retransmesos en directe per les pantalles gegants del recinte; visites guiades per les Borges els dies de Fira i utensilis culinaris amb la imatge de la Fira per vendre de record als visitants que ho desitgin”.

Per la seva part, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha volgut felicitar als organitzadors de la Fira per cultivar i conservar la tradició de l’oli, i haver sabut potenciar el certamen en uns anys de molta dificultat econòmica per a tothom, introduint-hi innovació i modernitat que ha estat reconeguda amb el premi d’aquest any.

A la jornada, on han assistit un centenar de persones, han intervingut diferents personalitats destacades. El primer a dir unes paraules ha estat el doctor en Història per la UdL i veí de les Borges, Marc Macià que ha explicat els vincles històrics de la ciutat de les Borges Blanques amb la de Lleida. També ha intervingut Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida, que ha presentat la 2a Missió de Promoció internacional de les Garrigues en el marc de la 54a Fira.

Seguidament ha intervingut l’encarregat de clausurar aquesta edició del certamen, el cuiner de l’Hostal Benet, Xavier Benet. El torn de paraula ha continuat amb el regidor de Promoció Econòmica de les Borges i vicepresident 4t del Consell Comarcal de les Garrigues, Jordi Ribalta, que també ha exposat altres novetats del certamen com un nou espai de tast d’olis, el nou model d’Oli Bar per a que el públic pugui escollir el que per a ells és el millor oli de la Fira, concurs d’Instagram a la millor foto de la fira i un servei de wi-fi gratuït amb fibra òptica per a tots els assistents al certamen, o l’ampliació del recinte cap al parc del Terrall, entre altres. A continuació, ha intervingut la vicepresidenta 2a de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol.

Durant el transcurs de la presentació territorial s’ha donat a conèixer el vídeo anunci de la 54a Fira de l’Oli i les Garrigues i s’ha projectat “Les Borges des de l’aire” així com, els assistents també han pogut visualitzar un vídeo – resum de la darrera edició del certamen.

L’orfeó del Soleràs Veus del Camp ha estat l’encarregat de l’acompanyament musical. El grup ha interpretat un repertori de 3 peces; Sota l’Om, de E. Morera; Al Vent, de Raimon; i Cançó de Bressol, de J. Brahms. En acabar, els assistents han pogut gaudir d’una degustació d’olis i productes típics de les Garrigues.