La 14a Cursa de l’Oli de les Borges tindrà 5 categories masculines i femenines

Inici / Fira / La 14a Cursa de l’Oli de les Borges tindrà 5 categories masculines i femenines

Aquest dilluns dia 9 de gener ha tingut lloc la presentació de la 14a Cursa de l’Oli a la seu de la Diputació de Lleida amb la participació del diputat Paco Cerdà, el director de la cursa, Xavier Sahuquillo, i els representants dels patrocinadors, CEO Aritmos, Antoni Salvadó, el director de BBVA CX Lleida-Penedès, Joan Navarro, i el president de la Cooperativa de Sant Isidre, Ramon Riu. Aquesta cursa s’emmarca dins la 54a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que se celebrarà els pròxims 20,21 i 22 de gener a les Borges Blanques. D’altra banda, aquest dimarts 10 a les 19.30 hores tindrà lloc la primera presentació pública del certamen al Palau de la Paeria de Lleida.  

Les inscripcions per participar a la cursa que organitza conjuntament l’Ajuntament de les Borges Blanques i el Club Atlètic Borges es tancaran el pròxim 18 de gener o bé a l’arribar als 700 inscrits per tal de garantir una correcta organització. En aquests moments, la xifra d’inscrits ja assoleix els 400 participants. El preu és de 20 euros i es pot realitzar per Internet a través de l’adreça www.iter5.cat .

Hi haurà 5 categories masculines i 5 categories femenines; A nascuts fins al 1995; B nascuts del 1977 al 1994; C nascuts del 1967 al 1976; D nascuts del 1957 al 1966 i E nascuts del 1956 en avall. S’entregarà un trofeu als tres primers de la general, de cada categoria, local i equips. D’altra banda, els guanyadors de la prova s’enduran el seu pes en oli.

La participació de la cursa és oberta a totes les persones majors de 14 anys. El recorregut té un total de 10.360 metres, i inclou una part de circuit urbà i l’altra pels camins del terme. A partir de les 8.30 hores del matí es començarà l’entrega de dorsals i obsequis a les carpes ubicades al mateix lloc de la sortida, al Passeig del Terrall de les Borges.

El tret de sortida serà a les 10 del matí, hi haurà control i avituallament al quilòmetre 5 i la cursa finalitzarà a les 11.30 hores al mateix lloc d’inici. Pels corredors que ho desitgin hi haurà servei de dutxes i vestidors al Poliesportiu Municipal així com servei de guarda-roba a la mateixa sortida. Per poder participar és obligatori que els corredors duguin xip i dorsal.

Dimarts, 10 de gener, presentació territorial de la fira de l’Oli a Lleida

La primera presentació de la 54a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues tindrà lloc aquest dimarts, 10 de gener, a les 19.30 hores al Saló de Plens del Palau de la Paeria de Lleida.

Al llarg de l’acte, que també servirà d’inici de la commemoració dels 300 anys de la independència administrativa de la ciutat de les Borges, respecte a la de Lleida intervindran diferents personalitats, com el doctor en Història per la UdL, Marc Macià, el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena, el prestigiós xef de l’Hostal Benet, Xavier Benet, el regidor de Promoció Econòmica de les Borges Blanques i vicepresident 4t del Consell Comarcal de les Garrigues, Jordi Ribalta, la vicepresidenta 2a de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, l’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat de Fira de les Garrigues, Enric Mir, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

A més a més, la jornada també comptarà amb la interpretació de 3 peces musicals a càrrec de l’Orfeó del Soleràs i amb una degustació d’olis i productes típics de les Garrigues.