Ja tenim les mostres del concurs de l’oli de la 54a Fira de l’Oli

Inici / Comunicats / Ja tenim les mostres del concurs de l’oli de la 54a Fira de l’Oli
Les mostres de 12 cooperatives i almàsseres han estat recollides durant els dies 21 i 22 de desembre.

Els membres de l’equip de la 54a edició de la Fira de l’Oli juntament amb els representants de l’Universitat de Lleida del departament de TECAL (departament de tecnologia dels aliments) han passat per les diferents cooperatives i almàsseres a recollir les mostres de l’oli que participaran al Concurs del Millor Oli d’Oliva Extra Verge segons el Panell de Tast de Catalunya.

No tan sols s’han recollit les mostres, sinó que també han comprovat que els dipòsits contenien el mínim de quilos indicats per a poder participar al concurs i també s’han segellat els dipòsits que contenen els olis presentats a concurs. Des del departament de TECAL s’han formulat preguntes als molinares sobre la procedència de les olives, varietat, data de la collita, data de la molturació i les característiques tècniques com ara; temperatura de la pasta, tipus de centrifugat, material dels dipòsits, etc…

Les mostres seran analitzades pel Panell de Tast de Catalunya a Reus els pròxims dies. Podeu consultar les bases d’aquest concurs seguint el següent enllaç: https://firaoli.cat/bases-del-concurs-doli-doliva-verge-extra-patronat-fira-les-garrigues/

Cliqueu AQUÍ per veure les imatges del procés de segellat a les diferents cooperatives i almàsseres.