#OliMots – Polifenols

Inici / Fira / #OliMots – Polifenols

Els POLIFENOLS

L’oli d’oliva verge extra és un aliment que ens porta molts beneficis, en concret els polifenols que estan implicats en processos de reducció de malalties cardiovasculars i el càncer.

Ara en un estudi publicat a la revista “European Journal of Nutrition”, ens indica que els polifenols presents en l’oli d’oliva verge protegeixen les cèl·lules que recobreixen les parets de les artèries de les inflamacions (i per tant redueixen el risc de malalties cardiovasculars).

Cal recordar que l’oli d’oliva és un dels aliments bàsics de l’anomenada “dieta mediterrània”. Evidentment si pot ser ecològic millor que millor ja que llavors ens evitem ingerir les substàncies presents en els pesticides i adobs químics.

Text extret i adaptat de: http://blocs.xtec.cat/cienciasexperimentals/2016/06/19/polifenols-i-oli-doliva/