Les primeres Jornades de l’Oli de les Borges acabaran amb un maridatge amb xocolata i una activitat per als infants

Inici / General / Les primeres Jornades de l’Oli de les Borges acabaran amb un maridatge amb xocolata i una activitat per als infants

Les primeres Jornades de l’Oli de les Borges Blanques clouran aquest cap de setmana amb un “Maridatge d’Oli, Pa i Xocolata”, divendres al matí a l’Espai Macià, i l’activitat “Els nens, l’entreteniment i l’oli”, dissabte a la tarda a la Plaça porxada de la capital de les Garrigues.

Així, aquest divendres 27 de maig, a les 10.30 hores a l’Espai Macià, hi ha prevista la tercera jornada dedicada al “Maridatge d’Oli, Pa i Xocolata”, oberta a tothom, i que comptarà amb les explicacions de Josep Ma Audí, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i professor de l’INS Josep Vallverdú.

Per finalitzar aquestes primeres jornades, el dissabte 28 de maig, a les 18 hores, hi ha prevista l’activitat “Els nens, l’entreteniment i l’oli”, que inclourà una gimcana organitzada per l’Associació Nereu, a la Plaça porxada de les Borges, adreçada a infants, pares i mares que formaran equips i amb l’ajuda d’un mapa buscaran diferents llocs amagats al municipi. En acabar hi haurà berenar amb pa, oli i xocolata per a tots els participants.

La primera jornada, que es va fer el 18 de maig, va ser inaugurada per l’alcalde Enric Mir, que va destacar que “les quatre jornades pretenen difondre i promocionar els beneficis de l’Oli, més enllà de la Fira, i estan dirigides a tots els públics, per aconseguir que tota la població pugui ser prescriptora d’aquests valors i hàbits tan bons i saludables”. L’activitat que portava per títol “Esport, Salut, Nutrició i Oli amb la Gent Gran”, va consistir en la dinamització de l’espai lúdic per a fer exercicis saludables, ubicat a la Plaça Europa davant del Casal de la Gent Gran, i una xerrada de la nutricionista de l’Onada Serveis, Lluïsa Garriga. L’acte va incloure la presentació i degustació de diversos plats típics garriguencs, elaborats pels xefs Carme Mora i Jaume Culleré, dels restaurants “Els fogons de la Carme”, de Cervià de les Garrigues, i “La Placeta” d’Arbeca, respectivament.

Les jornades van continuar el 20 de maig, amb una activitat que amb el nom de “Esport, Lesions, Salut i Oli” va acollir una passejada popular per la Fita i la Banqueta del Canal, i una conferència a càrrec de l’esportista lleidatà Arcadi Climent, al Centre de Tecnificació de Tennis Taula. Aquestes primeres jornades compten amb el suport del Patronat Fira de les Garrigues, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Esportiu de les Garrigues, i de set establiments i entitats de la comarca.