Jornades de l’Oli dia 18 de maig

Inici / Comunicats / Jornades de l’Oli dia 18 de maig

Primera jornada d’Esport, salut nutrició i oli amb la gent gran dins del marc de les Jornades de l’Oli de les Borges Blanques

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha inaugurat aquest dimecres, 18 de maig, les primeres Jornades de l’Oli de la capital de les Garrigues amb una activitat, de les quatre previstes, que portava per títol “Esport, Salut, Nutrició i Oli amb la Gent Gran”.

La primera jornada ha consistit en la dinamització de l’espai lúdic per a fer exercicis saludables, ubicat a la Plaça Europa davant del Casal de la Gent Gran, i una xerrada de la nutricionista de l’Onada Serveis, Lluïsa Garriga, que ha inclòs la presentació i degustació de diversos plats típics garriguencs, elaborats pels xefs Carme Mora i Jaume Culleré, dels restaurants “Els fogons de la Carme”, de Cervià de les Garrigues, i “La Placeta” d’Arbeca, respectivament. A l’activitat a la que han assistit una cinquantena de persones, entre altres també hi ha assistit la regidora de Benestar i Família de les Borges, Esther Vallès, el director del Servei de Promoció de la Salut a Lleida, el Dr. Sebastià Barranco, i les directores del Casal i la Residència de Gent Gran de les Borges, Montse Andreu i Montse Aixalà.

En el seu parlament, Enric Mir ha volgut “animar a la Gent Gran a ajudar a transmetre a les noves generacions els valors associats a la Cultura de l’Oli, ja que la combinació d’exercici físic i una alimentació amb un bon oli verge extra de les Garrigues aporta qualitats per al consum i la salut”. A més, l’alcalde borgenc ha destacat que “les quatre jornades pretenen difondre i promocionar els beneficis de l’Oli, més enllà de la Fira, i estan dirigides a tots els públics, per aconseguir que tota la població pugui ser prescriptora d’aquests valors i hàbits tan bons i saludables”.

Les jornades continuaran aquest divendres, 20 de maig, amb una activitat que amb el nom de “Esport, Lesions, Salut i Oli” acollirà una passejada popular, a les 18.30 hores, per la Fita i la Banqueta del Canal, que sortirà de la placeta del Terrall i acabarà al Centre de Tecnificació de Tennis Taula on, a les 20 hores, hi haurà una conferència a càrrec de l’esportista lleidatà Arcadi Climent.

El divendres 27 de maig, a les 10.30 hores a l’Espai Macià, hi ha prevista la tercera jornada dedicada al “Maridatge de l’Oli i la Xocolata”, pensada per a les mestresses de casa però oberta a tothom, i que comptarà amb les explicacions de Josep Ma Audí, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i professor de l’INS Josep Vallverdú.

Per finalitzar aquestes primeres jornades, el dissabte 28 de maig, a les 18 hores, hi ha prevista l’activitat “Els nens, l’entreteniment i l’oli”, que inclourà una gimcana organitzada per l’Associació Nereu, a la Plaça porxada de les Borges, adreçada a infants, pares i mares que formaran equips i amb l’ajuda d’un mapa buscaran diferents llocs amagats al municipi. En acabar hi haurà berenar amb pa, oli i xocolata per a tots els participants.

Les jornades compten amb el suport del Patronat Fira de les Garrigues, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Esportiu de les Garrigues, a més de set establiments i entitats de la comarca.