La pròxima Fira de l’Oli i les Garrigues es vol promocionar a l’Estat espanyol

Inici / Fira / La pròxima Fira de l’Oli i les Garrigues es vol promocionar a l’Estat espanyol

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha anunciat en el balanç del certamen que aprofitaran els contactes generats aquesta edició.

El president del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha fet balanç de la 53 Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Mir ha anunciat que aprofitant els contactes amb els responsables del moviment Slow Food a l’Estat espanyol i Portugal, entre altres, generats durant aquest certamen, per la pròxima edició intentaran promocionar la Fira a l’Estat espanyol, per mirar de seguir incrementant el flux de visitants que han arribat d’Aragó, Madrid i el País Vasc, entre altres indrets.

L’alcalde ha declarat que la Fira de l’Oli i les Garrigues ja ha consolidat un bon nombre de visitants d’arreu de Catalunya, però que en aquesta edició han pogut constatar que el certamen també ha aconseguit atreure persones vingudes d’altres punts de l’Estat. Per aquest motiu, i sense renunciar a l’aposta estratègica per la promoció internacional, iniciada l’any passat amb una Missió Comercial i continuada aquest any amb una Missió de Promoció amb bloguers i periodistes europeus, també exploraran com incrementar els visitants espanyols.

Mir, visiblement satisfet pels resultats obtinguts aquest cap de setmana, ha explicat que aquesta edició ha estat una de les millors de la història del certamen. La presència dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Empresa i Coneixement i la d’Agricultura, a més de la del Secretari General de l’Esport, del Delegat del Govern a Lleida i d’un director general, entre altres càrrecs de la Generalitat, demostren l’aposta del govern de Catalunya per la Fira i pel sector que representa, que s’afegeix a la de la Diputació de Lleida, amb la inauguració a càrrec del seu president i l’assistència de diversos vicepresidents als actes firals d’aquest cap de setmana.

L’alcalde borgenc ha exposat que els expositors els han felicitat per la bona organització, la imatge i l’impacte del certament i han destacat la nova distribució dels espais firals, amb passadissos més amplis; la bona organització dels seus actes; l’increment de visites el divendres, que acostumava a ser més fluix; l’arribada de visitants de més lluny; i la bona acollida dels assistents al nou Premi del Públic al Millor Oli de la Fira, que han gaudit massivament del nou espai Oli Bar en el que es podien degustar tots els olis presents al certamen i escollir el què més els agradava. En aquest sentit, s’ha compromès a estudiar com millorar les dificultats de trànsit i d’aparcament pròxims al recinte firal que l’elevada afluència de visitants i l’augment d’expositors ha provocat a la població.

Finalment, Mir ha destacat l’èxit de participació en la 13a Cursa de l’Oli amb més de 800 participants, i tots els acompanyants dels corredors; el 3r Concert de l’Oli amb 1.200 assistents; l’impacte obtingut amb la Missió de Promoció Internacional de les Garrigues; i que els restaurants de les Borges i la comarca s’hagin omplert fins a la bandera aquests dies.