La Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues premia a les millor iniciatives comercials, industrials i turístiques

Inici / Fira / La Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues premia a les millor iniciatives comercials, industrials i turístiques

Els quarts de final de la Copa d’Europa de Tennis Taula, han sigut l’aparador internacional per a la promoció de l’oli de les Garrigues. 

El reconeixement a les iniciatives comercials, empresarials i turístiques de la comarca han centrat l’agenda del vespre, a la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues. En el decurs de l’acte, que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació Rosa Pujol, acompanyada de l’alcalde i president del Patronat Fira de les Garrigues Enric Mir, i del president del Consell Comarcal Antoni Villas, entre altres, s’han lliurat els premis anuals del certamen.

Els guardonats han estat Olis Roc, com a millor estand del Pavelló de l’Oli, el millor estand del Pavelló Comercial ha recaigut en el Parc de les Olors. Pel que fa al disseny de producte, el jurat ha considerat premiar al molí Mas del Clos, i concedir un accèssit a Olis Roc. 

Pel que fa a la convocatòria del concurs d’aparadors comercials, amb motiu de la fira, s’ha premiat als establiments Joieria Balcells, en el primer lloc, Confeccions Pijuan en segon lloc i el tercer per a Jardillar.

Respecte a les iniciatives empresarials, s’ha premiat a la Cooperativa Safrà de les Garrigues, al’Associació Trenca, com a millor projecte empresarial i cultural, al Centre d’Assessorament Pardinyes, com a millor iniciativa comercial, i la millor iniciativa turística comarcal ha estat la presentada per Olea Soul Agència de Viatges. 

En el decurs de l’acte, també s’han lliurat els premis als millors olis de la fira, segons el Panell de Tasts Oficial, que han estat els presentats per Cooperativa del Camp d’Arbeca, pel seu oli Verge Extra Fruitat Verd Dolç, el millor oli Verge Extra Fruitat Verd Amarg, va ser el del Molí d’oli Gabriel Alsina de Castelló de Farfanya, pel que fa al Verge Extra Fruitat Madur, ha estat premiat el de la Cooperativa del Camp i Secció de Crèdit de Bellaguarda. 

La Fira de l’Oli ha aprofitat que aquest dissabte se celebraven a les Borges la final de la Copa d’Europa de Tennis Taula, que enfrontava al DKV Borges i al Villante sports Angers TT francès, per dur a terme una promoció de l’oli de les Garrigues. El secretari general de l’Esport Ivan Tubau, acompanyat d’Enric Mir, han obsequiat als directius, arbitres i jugadors francesos, un lot d’oli de la Cooperativa de l’Albi, així com una placa commemorativa pel seu 25è aniversari al Club Tennis Taula Borges. 

Al llarg de la tarda, han presentat els seus vins, una representació els cellers de la comarca, com Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, Maset del Lleó i de Tomàs Cusiné del Vilosell, que s’ha combinat amb les degustacions i demostracions gastronòmiques dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida.