Els bars i restaurants de les Borges estrenen segell de gastronomia comarcal per certamen
La 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que finalment inaugurarà demà a les 11 hores el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, incorpora una altra novetat destacada en el concurs dels millors olis del certamen, organitzat pel Patronat i portat a terme des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.
La nova consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, assistirà al certamen a les 18 hores i presidirà aquest acte que permet determinar els millors olis del certamen, a criteri dels 8 membres del Panell que integren el jurat.
Així, aquest any, a les 20.30 hores, es realitzarà en directe dins la fira i obert a tot el públic un animat últim tram d’aquest concurs, per tal de donar una major rellevància als esforços realitzats pels productors, amb entrevistes que durà a terme la periodista lleidatana Empar Rovira a personalitats destacades del món de la gastronomia, la història de Lleida i les Garrigues i la salut. Allí intervindran la bloguera de cuina Dolors Mateu; l’historiador i degà de la Facultat de Lletres de la UdL, Joan Busqueta; el periodista de turisme i gastronomia, Enric Ribera; la cap d’estudis de l’INS Josep Vallverdú, Carme Calderó; el doctor Sebastià Barranco i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Gregori Canalias.
Bars i restaurants amb segell de gastronomia comarcal
També com a novetat d’aquest any, els bars i restaurants de les Borges Blanques que s’han compromès per escrit a servir plats típics i olis de les Garrigues durant el certamen, lluiran un distintiu a la seva façana que acreditarà la identificació geogràfica de la nostra gastronomia. Tots aquests establiments es poden trobar amb la seva localització exacta a la pàgina web de la Fira: https://firaoli.cat/on-menjar/