Comença la Missió de Promoció Internacional de les Garrigues

Inici / Fira / Comença la Missió de Promoció Internacional de les Garrigues

L’activitat és una de les novetats destacades de la 53a Fira de l’Oli

La delegació que integra la Missió de Promoció Internacional de les Garrigues, una de les principals novetats dels actes de la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, ha arribat aquest dimecres, 13 de gener a Lleida.

A les 18 hores, els 7 prescriptors de prestigi vinguts d’arreu d’Europa i l’Estat espanyol, han estat rebuts a la Diputació de Lleida pel vicepresident Gerard Sabarich, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre i pel diputat de l’ens, alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, entre altres autoritats. Allí, han presentat els detalls de la Missió de Promoció Internacional de les Garrigues, que farà que els periodistes, bloguers i especialistes en turisme i gastronomia, visitin el patrimoni cultural, alguns dels principals cellers de vi i molins d’oli de les Garrigues i assisteixin al primer dia de fira, entre el 13 i el 15 de gener, acompanyats pel president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena, de la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona. En el transcurs de la Missió els prescriptors degustaran tots els olis del certamen i els vins de la comarca, entre altres aliments típics garriguencs.

Enric Mir, ha declarat sentir-se “molt il·lusionat amb la Missió de Promoció Internacional de les Garrigues, amb periodistes i bloguers especialitzats en gastronomia i turisme vinguts d’arreu d’Europa, que ens permetran explicar al món totes les coses meravelloses que aquí tenim per oferir-los, a través de les publicacions en els seus blocs, mitjans i xarxes socials que integren els seus cercles d’influència”.

PROGRAMA OFICIAL

Dimecres, 13 de gener
Arribada a Lleida durant el dia

18.00/19.00: Visita Recepció institucional de benvinguda a la Diputació de Lleida

19.00 Trasllat Lleida – Hotel La Garbinada

20.30 Sopar al Hotel Rural La Garbinada i dormir

Dijous, 14 de gener
7.30h Esmorzar Hotel

8.00h Sortida de l’Hotel cap al Parc Temàtic de l’Oli

8.30h Visita al Parc Temàtic de l’Oli

8.00h Passeig per les Borges Blanques, capital de la comarca de les Garrigues.

10.00 Visita Mirador de les Garrigues / presentació Autoritats comarcals

11.30h Sortida cap a Agrobotiga d’Arbeca, degustació Vinya els Vilars d’Arbeca i visita als Vilars Arbeca

13.00h Dinar: Mas Blanc i Jové.

13.30h Visita Mas Blanch i Jove / Vinya dels Artistes
16.00h Visita al poble del Vilosell
17.00h Visita Celler Tomàs Cusiné
19.30h Sopar Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues)
22.30h Hotel Garbinada

Divendres, 15 de gener
7.30h Esmorzar Hotel
8.15h Visita al conjunt Rupestre la Roca dels Moros al Cogul
9.15h Visita a Clos Pons Molí / Celler
11.00h Desplaçament a la Fira de l’Oli i les Garrigues
11.30h Tast de vins de les Garrigues (DO Costers del Segre), a l’estand Aliments del Territori i Tu, de la Diputació de Lleida
12.30h Tomb per la Fira i recepció a l’estand de l’Ajuntament de les Borges.
13.00h Tast d’olis comentat per Josep Ma Audí, del Panell de Tast Oficial (Espai Gastronòmic de la Fira de l’Oli i les Garrigues)
14.30h Dinar Masia les Garrigues
16.30h Sortida cap a Lleida RENFE

El grup el conformen:

– El Conseller Internacional de Slow Food per a Espanya i Portugal, Alberto López de Ipiña: gastrònom i representant de les societats gastronòmiques d’Àlaba i resta del País Basc duran molts anys ha estat un del fundadors i precursors del moviment Slow Food a Espanya, en el que podria ser el gran col·laborador de Carlo Petrini a la Península Ibérica.

– El periodista de viatges i turisme de Madrid; Juan Herrera: és director i presentador del programa “Rutas con Sabor” de Ràdio Sol XXI, forma part de la junta directiva de la Federación Española de Periodistas de Viajes y Turismo, i aquests dies enregistrarà diferents entrevistes i reportatges per un programa.

– El president de la Penya Gastronòmica Barça; Pere Duran, ha estat president del Cercle del Museu de Cultures de Barcelona, director del Patronat de Turisme de Barcelona (1988- 1993), director general de Turisme de Barcelona (2000 – 2014), president de la Federació Europea de Ciutats de Congressos (1994 -1996), director del Comitè Tècnic del Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat de Barcelona (2010 – 2015), vicepresident per Europa de la  Federació Mundial de Ciutats Turístiques (2013 – 2014), membre fundador de “Delice Cities” (Xarxa Mundial de Ciutats Gastronòmiques – 1997).

– La periodista i bloguer de gastronomia i turisme Sue Tolson (Hongria), britànica assentada a Hongria, parla cinc idiomes i és periodista i està formada com a sommelier, editora i responsable de la revista de vi hongaresa WineSofia i el bloc budapestwinesnob.worpress.com.

Rowena Dumlao (Itàlia), vindrà de Roma i és escriptora de gastronomia i viatges, elaboradora de receptes amb el seu bloc Apron and Sneakers, i col·labora amb altres com She Knows, Skinny Ms, i Balsamic, Honest Cooking, A Luxury Travel Bloc.

Laure Marie Ducloy (França) enòloga francesa especialitzada en l’estudi i divulgació de varietat de raïm indígenes o autòctones molt vinculada al Wine Mosaic, és molt activa al seu bloc i xarxes socials en comunicació de vi i altres productes gastronòmics.

Ryan Opaz (Vrazon Digital Wine Comunications Conference) Nord-americà ve de Porto, i és responsable de la DWCC.

 

IMG_2613 IMG_2616