Les Borges Blanques acull diumenge la 13a Cursa de l’Oli de les Garrigues

Inici / Fira / Les Borges Blanques acull diumenge la 13a Cursa de l’Oli de les Garrigues

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha presentat aquest dilluns, a la Diputació de Lleida, la 13a edició de la Cursa de l’Oli de les Garrigues del proper 17 de gener, acompanyat pel president del Club Atlètic Borges, Jordi Gil, el president de la Cooperativa de Sant Isidre, Ramon Riu, l’empresari d’Aritmos, Josep Salvador, i el patrocinador de BBVA, Joan Navarro.

Aquesta cursa s’inclou dins de les activitats previstes en la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que comença aquest divendres. Enric Mir ha destacat la consolidació del nombre d’atletes i de l’esforç del Club Atlètic Borges en l’organització de la cursa que dóna a conèixer la Fira i l’oli, un dels ingredients bàsics de la dieta mediterrània. A més a més, el diputat ha agraït que la Diputació de Lleida estigui una altra vegada col·laborant en aquesta cursa.

La cursa té una distància de 10.630 metres, en què part del circuit és urbà, mentre que l’altra part transcorre per camins del terme, entre oliveres. La participació és oberta a tots els majors de 14 anys que hagin fet efectiva la seva inscripció de 15 euros. En el cas dels participants que decideixin inscriure’s el mateix dia de la cursa, una part de l’import es destinarà a la Marató de TV3 i serà de 20 euros.

La sortida i l’arribada són a la plaça del Terrall i els organitzadors estimen la participació d’entre 700-800 participants. Es lliuraran trofeus als tres primers de la general, de cada categoria, locals i equips. Com a peculiaritat d’aquesta cursa, els guanyadors masculí i femení s’enduran el seu pes en oli de la Cooperativa de Sant Isidre.

rsz_cursa_oli_borges