La 53a Fira de l’Oli i les Garrigues crea un nou premi del públic al millor oli del certamen

Inici / Fira / La 53a Fira de l’Oli i les Garrigues crea un nou premi del públic al millor oli del certamen

Mantindran el concurs oficial del Panell de Tast, que realitzarà el darrer tram en directe amb entrevistes a experts en gastronomia i salut

El Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros al Cogul ha acollit avui el darrer acte de presentació de la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es celebrarà a les Borges Blanques, els pròxims 15, 16 i 17 de gener. Allí l’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, ha anunciat la creació d’un nou guardó del certamen, el Premi del públic al millor oli de la Fira, que els assistents triaran en un nou oli bar en el que hi haurà mostres per tastar de tots els olis participants.

La presentació, que ha comptat amb una nodrida presència de representants de les institucions públiques lleidatanes i garriguenques i dels sectors econòmics del territori, ha servit per reconèixer la trajectòria de l’empresa Sans & Pagés de les Borges, pel seu impuls a la internacionalització de l’oli de les Garrigues, des del 1955. Enric Mir, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i el gerent del Patronat, Jordi Ribalta, han fet entrega del diploma i el guardó a les tres famílies. Posteriorment, el Patronat també ha reconegut la innovació aportada pel celler Mas Blanch i Jové, per la promoció que fan de la cultura, a través de la Vinya dels Artistes i les exposicions d’art, entre altres activitats, amb un guardó i un diploma lliurats pel director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Octavi Miarnau.

En el transcurs de l’acte també s’ha comunicat la realització del darrer tram del concurs a càrrec del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya per triar els millors olis del certamen en directe el proper divendres, 15 de gener, al vespre, al que assistirà el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona. Mentre els 8 membres del jurat seleccionen els olis guanyadors, els assistents gaudiran d’entrevistes en directe a diferents personalitats relacionades amb la gastronomia, la història de Lleida i les Garrigues i la salut com Dolors Mateu, Joan Busqueta, Enric Ribera, Lourdes Sanfeliu, Sebastià Barranco i Gregori Canalias.

La presentació del certamen ha anat precedida de visites guiades al Conjunt Rupestre, en les què han pres part una setantena de persones, i que ha servit per donar a conèixer el vincle històric que uneix la cultura i l’economia del territori amb el seu poble. D’altra banda, la presentació ha estat amenitzada amb l’actuació del grup garriguenc “La Cintura de la Paula”, que han interpretat tres peces al llarg d’un acte que ha finalitzat amb una degustació de productes de la comarca.

Abans d’aquesta presentació, el certamen també s’havia promocionat a la Fira al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona, i a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

Autoritats i homentajats a la presentació de la 53a Fira de l'Oli i les Garrigues al Conjunt Rupestre del Cogul La presentació de la 53a Fira de l'Oli i les Garrigues al Conjunt Rupestre del Cogul