La 52a Fira de l’Oli i les Garrigues bat rècord de visitants i litres d’oli venuts

Inici / General / La 52a Fira de l’Oli i les Garrigues bat rècord de visitants i litres d’oli venuts

La 52a Fira de l’Oli i les Garrigues ha aconseguit batre el rècord de visitants i litres d’oli venuts, en una edició marcada pel bon temps i  la satisfacció d’expositors i organitzadors amb les novetats introduïdes. L’alcalde de les Borges i president del Patronat de la Fira, Enric Mir, ha declarat que les dades recollides indiquen que l’edició d’enguany ha aconseguit sobrepassar les 70.000 visites, i les vendes un 5% respecte a l’any anterior, situant-se en 63.000 litres. Aquest any les cooperatives i molins privats han destacat l’augment de ventes de l’envàs de llauna, i de l’ampolla de 2 litres, tot i que continua predominant la compra de les garrafes de 5 litres. A més, la nova distribució del recinte firal, amb passadissos més amples, la nova mascota i l’augment d’activitats infantils, de tasts i degustacions culinàries, també han estat valorats en l’enquesta de satisfacció que han omplert al final de la Fira.

La tarda del diumenge ha continuat marcada per una gran afluència constant de visitants i per la visita del prestigiós cuiner Carles Gaig, que ha estat tota la tarda recorrent el recinte firal i conversant amb els expositors agroalimentaris del certamen, com a encarregat de fer la cloenda d’enguany. Al seu torn, el gerent del Patronat, Jordi Ribalta, ha manifestat la satisfacció de l’organització que ha aconseguit consolidar el certamen com el més important del sector a nivell de tota Catalunya, al mateix temps que s’ha internacionalitzat els productes de qualitat del territori, gràcies a la Missió Comercial Inversa del divendres.

A més, hi ha hagut nous tasts de vins i cervesa, un taller de mojitos i gin tònics, a més d’un de decoració de galetes. També s’han entregat els premis del concurs de dibuix Fira 2015 i l’Agrupació de Comerciants de les Borges Blanques ha fet un acte en el que han fet una exhibició dels millors articles que tenen els seus aparadors. Finalment, s’ha dut a terme l’acte de cloenda del certament amb la participació de les autoritats i dels expositors.