L’agermanament del Patronat Fira de les Garrigues amb l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat, en el marc de la 52a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, ha servit per anunciar la voluntat d’ambdues institucions per compartir estratègies, contactes i experiència en la promoció dels seus respectius sectors. L’anunci del compromís de col•laboració l’han fet Enric Mir, en representació del Patronat, i Manel Simón, com a director general d’Afrucat, en un acte presidit pel conseller d’Agricultura, Josep Ma Pelegrí, i que ha estat apadrinat pel catedràtic emèrit de Lingüística General, Sebastià Serrano, i en el que també han intervingut el diputat de les Garrigues a la Diputació de Lleida, Antoni Villas, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro.
El conseller, que prèviament havia participat en l’agermanament de la DOP Les Garrigues i la IGP Calçot de Valls al certamen, ha valorat que els principals sectors agraris del territori treballin plegats per internacionalitzar els productes de qualitat de Catalunya i que ho facin a través d’un aparador tan emblemàtic com la Fira de l’Oli i les Garrigues. Tot seguit, Pelegrí ha recorregut el recinte firal acompanyat i ha signat un conveni de col•laboració, renovable anualment, entre el DAAM i l’Ajuntament de les Borges Blanques per a la promoció dels productes de qualitat i de proximitat de les Garrigues.
Durant el matí, entre els actes destacats de la Fira, s’ha dut a terme el programa El Suplement de Catalunya Ràdio, presentat per Sílvia Cóppulo i líder d’audiència els caps de setmana, en directe des del recinte firal, pel que han passat nombroses personalitats del món econòmic, cultural i social, a més de diversos professionals de la comunicació de les comarques lleidatanes. Els actes del matí han finalitzat amb un dinar popular a base de Cassola de Tros en el que han participat prop de 300 persones.