L’oli i la fruita de Lleida compartiran estratègies de promoció

Inici / General / L’oli i la fruita de Lleida compartiran estratègies de promoció

L’agermanament del Patronat Fira de les Garrigues amb l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat, en el marc de la 52a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, ha servit per anunciar la voluntat d’ambdues institucions per compartir estratègies, contactes i experiència en la promoció dels seus respectius sectors. L’anunci del compromís de col•laboració l’han fet Enric Mir, en representació del Patronat, i Manel Simón, com a director general d’Afrucat, en un acte presidit pel conseller d’Agricultura, Josep Ma Pelegrí, i que ha estat apadrinat pel catedràtic emèrit de Lingüística General, Sebastià Serrano, i en el que també han intervingut el diputat de les Garrigues a la Diputació de Lleida, Antoni Villas, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro.

El conseller, que prèviament havia participat en l’agermanament de la DOP Les Garrigues i la IGP Calçot de Valls al certamen, ha valorat que els principals sectors agraris del territori treballin plegats per internacionalitzar els productes de qualitat de Catalunya i que ho facin a través d’un aparador tan emblemàtic com la Fira de l’Oli i les Garrigues. Tot seguit, Pelegrí ha recorregut el recinte firal acompanyat i ha signat un conveni de col•laboració, renovable anualment, entre el DAAM i l’Ajuntament de les Borges Blanques per a la promoció dels productes de qualitat i de proximitat de les Garrigues.

Durant el matí, entre els actes destacats de la Fira, s’ha dut a terme el programa El Suplement de Catalunya Ràdio, presentat per Sílvia Cóppulo i líder d’audiència els caps de setmana, en directe des del recinte firal, pel que han passat nombroses personalitats del món econòmic, cultural i social, a més de diversos professionals de la comunicació de les comarques lleidatanes. Els actes del matí han finalitzat amb un dinar popular a base de Cassola de Tros en el que han participat prop de 300 persones.